Bestuur, beleid en jaarverslagen

Onze bestuurssamenstelling

Vice voorzitter: Koning-Banninga, Christina Janny
Secretaris: Klaas de Vries
Penningmeester: Jan Wakker

Beleidsplan

De Voedselbank Oldambt voorziet cliënten die onder een financiële norm zitten elke week van een voedselpakket. De Voedselbank Oldambt verzorgt dit via een aantal kanalen. Van de gemeente ontvangen we elk jaar een subsidie, we zoeken zelf naar donateurs en we houden winkel acties om voedsel te verzamelen. De financiën worden beheerd door de penningmeester, dit wordt elk jaar gecontroleerd door een boekhouder. De boekhouder maakt vervolgens het jaarverslag op. Het binnengekomen geld wordt besteed aan alle benodigdheden om de Voedselbank Oldambt in stand te houden, hierbij kunt u denken aan de huur, elektriciteit, opslagruimte en transport.

Beloningsbeleid

Alle bestuursleden werken gratis voor Voedselbank Nederland. Zij ontvangen onkosten en reisvergoedingen volgens de richtlijnen van de fiscus.

Activiteiten

Elke week geeft de Voedselbank Oldambt ongeveer 400 voedselpakketten aan de cliënten binnen onze omgeving. Dit wordt uitgedeeld op 5 verschillende locaties; Winschoten, Finsterwolde, Bad Nieuweschans, Scheemda en Pekela. Om dit te realiseren zijn ongeveer 60 vrijwilligers dagelijks aan het werk. Er word achter de schermen gewerkt aan voedselveiligheid, het verzamelen van goederen, het binnen halen van donaties en het werven van nieuwe vrijwilligers.

Financiële verantwoording

Overzicht van alle jaarverslagen
Jaar Type Bestand
2012 Financieel jaarverslag Download bestand
2013 Financieel jaarverslag Download bestand
2014 Financieel jaarverslag Download bestand
2015 Financieel jaarverslag Download bestand
2016 Financieel jaarverslag Download bestand